Get Adobe Flash player

Artikelen

 10 jaar Huruma MEVA
 

Inderdaad: Huruma MEVA viert haar eerste lustrum. Terugkijkend zijn Ina en Anneke ongeveer de laatsten die dit hadden verwacht toen zij in 2007 voor drie  weken naar Kenia reisden om te kijken of drie maanden vrijwilligerswerk op een later tijdstip iets voor hen zou zijn.

Die eerste drie weken zijn uitgelopen in een stichting waarin we steeds weer mochten druppelen op de gloeiende plaat door het helpen van kinderen van 0 tot 21 jaar. In de afgelopen dagen zijn we in ons blog (aigohuruma.waarbenjij.nu) die we sinds 2007 bijhouden, gedoken. Wat een verhalen hebben we gedeeld, wat is er veel gebeurd aan hoogte- en dieptepunten. Maar vooral, wat zijn er veel kinderen geholpen in de afgelopen jaren.

We hebben altijd een samenwerkingsverband gezocht met anderen in Kenia. Zo ondersteunden we  in onze beginperiode kindertehuizen waarvan we uiteindelijk als bestuur hebben besloten om dezen niet meer te ondersteunen doordat we leerden dat kindertehuizen geen goede plek voor kinderen is. We besluiten meer in te zetten op het ondersteunen van kinderen binnen families.

We hielpen moeders in de sloppenwijk, soms met voedsel, soms met het opstarten van een bedrijfje. Maar ook met het vervangen van de totaal vergane golfplaten zodat het huisje/hutje bij een regenbui binnen droog blijft.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan: alle kinderen bij het baby rescuecentrum, het girls rescuecentrum, het skillslab, de gezondheidsprojecten voor de HIV kinderen, het highschoolproject, Bright Star Hills primary school, de KESCA projecten enzovoort. Binnen al deze projecten heeft Huruma MEVA tientallen kinderen mogen helpen en levens mogen beïnvloeden.

Steeds gaat het weer om het geven vanuit liefde, het mogen geven van steun, het laten merken dat elk kind waardevol is. Allemaal in hun eigen situatie. Wat is er veel leed, wat zien we een verdriet, eenzaamheid, armoede en  trauma’s. In de afgelopen tien jaar heeft Huruma MEVA zich mogen inzetten  om dit verdriet, deze eenzaamheid, die armoede en trauma’s te verminderen. We mochten die liefde geven en ontvangen. We mochten  helpen. We zijn er nog lang niet, maar er is zichtbaar vooruitgang.

Wat zijn we God en jullie allemaal dankbaar dat dit werk mogelijk is. We voelen ons gezegend en gesteund door jullie hulp. Helpen om te helpen, dat is wat jullie hebben gedaan en doen. Het liefste willen we jullie allemaal een keer meenemen naar Kenia om te laten zien wat het verschil is. Het verschil in het leven van deze kinderen; door jullie hulp.

Tien jaar Huruma MEVA, onderweg naar nog eens 10 jaar? Wij weten het niet maar laten we samen optrekken en misschien kunnen we dan over  tien jaar zeggen dat we af kunnen bouwen omdat het niet meer nodig is. Dat zou toch mooi zijn!