Get Adobe Flash player

Artikelen

 

Mary Rose krijgt een kans!


Graag vertellen we u op onze website en in nieuwsbrieven iets meer over onze projecten; dit keer over het baby rescuecentrum in Kitengela in Kenia. Baby's en peuters worden liefdevol opgevangen en later geadopteerd binnen Kenia. Voor hen gelukkig geen kindertehuis maar een liefdevol gezin.


Neem nu Mary Rose van ongeveer anderhalf. Ze is gevonden langs de kant van de snelweg. Verlaten, doodziek, ondervoed en vol geïnfecteerde wondjes aan armen en benen. Met enorm veel liefde vangen Dave en Jenn Bell haar (en andere baby's/peuters) op in het baby rescuecentrum. Vooral Jenn is dag en nacht met het meisje bezig want ze kan de kamer niet uitlopen of een enorm verdrietige huil- en angstbui volgt. "Dat gaat over", zegt Jenn, als wij voorzichtig vragen hoe dit verder moet. "Ze gaat leren vertrouwen en dan kan ik haar stapje voor stapje wat loslaten. Hier is geduld voor nodig.”

En geduld hebben ze; Dave en Jenn en het personeel van Mahali Pa Maisha (wat “een plek om te leven” betekent). Wat een respect hebben wij voor deze mensen en wat fijn dat wij hen kunnen helpen met hun mooie werk!

Dat helpen doen wij door me hen mee te denken, hen te bezoeken en steunen, door gebed maar ook door het rescuecentrum financieel te steunen. Er is zo ontzettend veel geld nodig! Vijf sponsors van Huruma MEVA sponseren samen drie baby's. Zij ontvangen twee tot drie keer per jaar een update over de baby's en dragen bij aan de hoge kosten voor luiers en voeding, maar ook de onkosten voor bijvoorbeeld het adoptieproces.

Wij helpen met meerdere groepen en mogen zo ook hier een steentje bijdragen. Zo kunnen Dave en Jenn hun mooie werk voortzetten en zal er in de toekomst vast ook een fijn gezin voor Mary Rose gevonden worden. Een plek om te leven, een plek om op te groeien.

495 640x480