Get Adobe Flash player

Artikelen

De reis van Margot Limburg, vrijwilliger


Na een lange vlucht ben ik aangekomen in Kenia en werd ik opgehaald door meneer Kwaka. Er volgde een indrukwekkende rit naar Ngong waar Anneke en ik het weekend doorbrachten.
Zondags zijn we naar een kerkdienst geweest waarvan ik erg genoten heb; een gospel koor die al swingend kerstliederen zong. Toch een vreemde ervaring hoor om met open deuren en zomerkleding aan kerstliederen te zingen.


Op maandag 11 december ben ik naar CARA, een opvangcentrum voor meisjes, gegaan en heb ik kennis gemaakt met de kids daar. In deze week hebben we allerlei dingen ondernomen; we zijn met een paar meisjes naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek. Wat een armoedig gebeuren in zo’n ziekenhuis, het is echt onvoorstelbaar. De patiënten liggen op  grote zalen met veertien tot twintig  bedden! Wat was het een indrukwekkende week!


De tweede week ben ik gaan helpen bij  het Baby Rescue Center; dit centrum wordt liefdevol en met veel geduld gerund door een Amerikaans echtpaar, Jenn en Dave Bell. Zie elders in deze nieuwsbrief het verhaal over Mary Rose. Ik heb dus heel veel luiers verschoond, flesjes pap gegeven en leuk gespeeld met de wat oudere baby’s. Zondags ben ik met hen naar een Amerikaanse kerkdienst geweest; ook weer een bijzondere ervaring.


Na veertien indrukwekkende dagen in Kenia te hebben doorgebracht, vloog ik weer richting huis om daar Kerst te vieren met mijn gezin. Ik kijk terug op een leerzame, indrukwekkende periode in Kenia en ik heb veel respect gekregen voor de mensen die daar wonen en werken.