Get Adobe Flash player

Artikelen

Afscheid oude en voorstellen nieuwe bestuursleden

 

In de afgelopen tijd hebben we van een aantal bestuursleden afscheid genomen. Esther Edink en Mirjam de Jong zijn, bijna vanaf het begin betrokken geweest bij het werk van Huruma MEVA. Het jubileum was voor hen een mijlpaal waarbij zij besloten dat het tijd werd om afscheid te nemen als bestuursleden van Huruma MEVA en het stokje over te gaan dragen. Twee bestuursleden die we zeker zullen gaan missen om hun kennis, kunde, inbreng, gezelligheid en hun kookkunst. Mirjam en Esther heel heel hartelijk dank voor al jullie werk in het bestuur van Huruma MEVA in de afgelopen 10 jaren! 

 

Gelukkig mochten we ook nieuwe leden vinden voor het bestuur. Zij stellen zich graag aan jullie voor.

 

Francisca 1

In deze nieuwsbrief stel ik mij graag aan u voor. Ik ben Francisca Toes-Haverkamp en werk als communicatieadviseur bij een grote ouderenorganisatie op de Noordwest-Veluwe. Ik ben getrouwd met René en samen hebben wij twee kinderen, Justin en Kim. Wij wonen in Zeewolde, vlakbij het Wolderwijd. Een heerlijke uitvalsbasis om in mijn vrije tijd te ontspannen met elkaar, familie en vrienden. Toen ik de vraag kreeg o het bestuur van Huruma MEVA te versterken voor het aandachtsgebied communicatie, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Voor zo’n prachtige stichting zet ik mij graag in. In eerste instantie als ad-interim en als het te combineren blijft met het gezinsleven en mijn baan, misschien over een tijdje wel als vast lid van het bestuur.

 

 

 

michael lubbers

 

Mijn naam is Michael Lubbers.

Inderdaad, ik heb dezelfde achternaam als Anneke.

Anneke is mijn tante en we lijken met bepaalde karaktertrekken best wel op elkaar. 

Eén van de belangrijkste is dat we niet tegen onrecht kunnen en ons daar mateloos tegen kunnen verzetten.

Ik ben getrouwd met Manon en wij hebben drie zoons; Olivier, Tristan en Silvijn.

We wonen in Leiden en ik ben architect met een bureau in Nieuw-Vennep, vlak bij Schiphol.

Ik geloof.. in de God van gerechtigheid.

Ik geloof.. dat alle mensen, hier in Europa of ver weg in Kenia een eerlijke kans verdienen.

Ik geloof.. dat Huruma MEVA een verschil kan maken voor baby’s en kinderen om ze op weg te helpen naar een zelfstandig leven.

Ik geloof.. in kleinschaligheid, geen grote hulpprogramma’s maar maatwerk voor ieder kind.

Ik geloof.. in de kracht van samenwerken met kleine lokale hulporganisaties.

Ik geloof.. al lijkt het resultaat maar een druppel op een gloeiende plaat, ieder kind is er één van God.

Ik beloof.. me de komende tijd vol in te zetten en bij te dragen aan het werk van het bestuur van Huruma MEVA.

 

Roelof van Gelder

Een nieuw gezicht …….

Hallo allemaal,

Mijn naam is Roelof van Gelder en ik ben 65 jaar geleden in Kampen geboren. Gelukkig getrouwd met Liene en onze vijf kinderen wonen in het midden en westen van het land. Wij wonen al vele jaren in het mooie Hardenberg, waar ik mocht werken aan het Greijdanus College. Ik gaf onder andere geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer en was decaan. Daar leerde ik ook Anneke Lubbers kennen die er een aantal jaren roostermaker was. Toen onze schoondochter voor haar studie naar Kenia moest, zag ik een kans om een al lang gekoesterde wens in vervulling te doen gaan: Afrika bezoeken. Met Anneke hebben we toen een mooie vakantie georganiseerd en het schitterende van de Keniaanse natuur ontdekt. Een paar jaar later zijn we met een vrijwilligersreis mee geweest en leerden we de Kenianen beter kennen. Eigenlijk veel mooier dan een gewone vakantie: schoolspullen brengen naar de Masai, een school renoveren waardoor een aantal kinderen uit de allerarmste buurt een schoolopleiding konden volgen, een greenhouse bouwen zodat een opvanghuis voor meisjes economisch zelfstandig kon worden. Ontzettend mooi werk en bovendien nog gezellig ook. Toen was ook de interesse voor Huruma Meva gewekt.

Ik ben sinds 1 januari 2018 met pensioen en heb daardoor veel meer vrije tijd voor mijn hobby’s: sporten, fotograferen en motorrijden. Behalve die hobby’s wilde ik ook wel tijd inruimen voor een aantal zinvolle dingen. Behalve een paar taken in de kerk werd dat dus Huruma Meva. Wij zijn door onze Vader in de hemel zo rijk gezegend dat ik me soms schaam als ik terug denk aan de armoede die ik in Kenia heb gezien. Toen ik las dat men op zoek was naar een secretaris heb ik me bij Anneke gemeld met de vraag of ik iets kon betekenen. En zo ben ik sinds juni van dit jaar bezig in het bestuur. Je merkt meteen dat er veel meer achter zit dan gewoon mensen helpen in Kenia. Ik ben dan ook druk met inwerken en heb het idee dat ik (van de vele werkzaamheden binnen de stichting) er nog maar heel weinig van weet. Tegelijk kom ik steeds meer onder de indruk van wat er allemaal gebeurt in Kenia: kinderen uit de slums de mogelijkheid geven om een opleiding te volgen; voorkomen dat meisjes gedwongen worden op heel jonge leeftijd te trouwen; weeskinderen de mogelijkheid geven in hun eigen land binnen een gezin op te groeien en nog veel meer. Prachtig werk waarbij geholpen wordt de mensen te stimuleren om uiteindelijk zelfstandig een bestaan op te bouwen en ook de Keniaanse samenleving een stapje verder te helpen. Een stapje uit de bittere armoede die er op heel veel plaatsen nog steeds is. Daar wil ik in het bestuur van Huruma Meva proberen een klein steentje bij te dragen.

Groet,

 

Roelof van Gelder