Get Adobe Flash player

Artikelen

10 jarig jubileum
  

 

22 september 2018,  een dag die in ons geheugen gegrift zal blijven. Het was één van de weinige dagen die de lange zomer, die van april tot oktober duurde, onderbrak: een storm trok over Nederland met de nodige regenbuien en windvlagen die bij zo’n dag horen.

 

Natuurlijk, die dagen komen vaker voor en als je binnen blijft valt het heus wel mee. Maar in Klarenbeek werden een aantal mensen een beetje zenuwachtig. Al lang tevoren was juist deze dag uitgekozen om te vieren dat Huruma Meva 10 jaar bestaat. Donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen waren uitgenodigd om het feest mee te vieren. Ina en Anneke hadden hun ‘buiten’ beschikbaar gesteld en al vroeg die dag waren een aantal enthousiastelingen druk bezig met de voorbereidingen. In Klarenbeek verscheen een heuse feesttent van formaat, zitplekken en statafels werden op hun plek gezet en ook de aankleding was al een eind op dreef. Met de regelmaat van de klok werd de Buienalarm-app nauw in de gaten gehouden.

 

En nog geen minuut nadat besloten werd dat het feest best buiten in de tent gevierd kon worden, zagen we die grote feesttent zeker een meter in de lucht getild worden. De daaraan vastgeknoopte partytenten maakten een nog verdere luchtreis. Tijd voor noodmaatregelen en flexibiliteit: het feest in een tent houden werd door het voltallige bestuur als te gevaarlijk ingeschat.

 

Gelukkig waren Ina en Anneke bereid om hun ‘binnen’ beschikbaar te stellen. Tafels werden verplaatst  en de kamers werden feestelijk aangekleed. Ruim voor de eerste gasten arriveerden, was alles in klaar!

 

Vrijwilligers en donateurs, familieleden en bekenden hadden de weg naar de Broekstraat gevonden. Onder het genot van een drankje en zelf meegebracht eten waren de ontmoetingen hartelijk en werden de verhalen over belevenissen in Afrika gedeeld. Ina gaf een mooi overzicht van de prachtige  dingen die in 10 jaar in Kenia en Nigeria door Huruma Meva (mede) tot stand zijn gebracht. Reden voor dankbaarheid! Dankbaarheid aan al die mensen in Nederland en Afrika die dat mede mogelijk hebben gemaakt. Maar boven alles: dankbaarheid aan God die daar Zijn zegen over gaf.

 

De kennis van de aanwezigen werd  op de proef gesteld tijdens een  pub-quiz met vragen over …. Weggevertjes en instinkers: alle vragen kwamen voorbij. Maar zelfs bestuursleden leerden nog het een en ander tijdens deze quiz.

 

Het was een komen en gaan van lieve mensen die Huruma Meva een warm hart toedragen. Ook daar zijn we bijzonder dankbaar voor. Het geeft energie om met frisse moed aan de volgende 10 jaar te beginnen!

 

Wim van Oostende