Get Adobe Flash player

Artikelen

 

Afsluiten project Mkar in Nigeria

 

In september 2007 hebben we de eerste stap gezet in Nigeria. Wat begon als een stage van vier verpleegkundigen in opleiding in Mkar, groeide snel uit tot een constructief project waarin weeskinderen een nieuw thuis krijgen. Hier begonnen we met het implementeren van het zogenoemde community-based care, waarin weeskinderen opgroeien in de community (bijvoorbeeld bij familieleden) en niet in een weeshuis.


We hebben veel tijd en energie gestoken in het inspireren van de lokale partners voor het realiseren van de community-based care strategie. Hierdoor hebben we veel geleerd en uitdagingen kunnen overwinnen. Inmiddels heeft dat er toe geleid dat we het project volledig hebben kunnen overhandigen aan geïnspireerde lokale partners. Bovendien hebben we, na 12 jaar gewerkt te hebben in Nigeria aan de ontwikkeling van community-based care, sturing kunnen geven aan de missie en visie van Huruma MEVA. We hebben mogen leren wat het beste is voor de ontwikkeling van weeskinderen in erbarmelijke omstandigheden, en mogen daar nu nog effectiever invulling aangeven.


We zijn dankbaar dat God ons deze weg wijst en ons en onze partners verrijkt met kennis, inzicht en zelfstandigheid.


Nb. Mirjam, Esther en Marion hebben zich jarenlang binnen Huruma MEVA ingezet voor Nigeria. We hebben in die jaren gezien dat er veel kon veranderen in het weeshuissysteem in Mkar. Het project is afgerond en na al die jaren zijn Mirjam, Esther en Marion al iets eerder gestopt met hun werk binnen het bestuur van Huruma MEVA. We zijn hen dankbaar voor al het werk dat zij binnen het bestuur en in Nigeria hebben gedaan.