Get Adobe Flash player

Artikelen

Diplomering

 

In mei mocht Martha Wanjiru Kamau als eerste Huruma MEVA student haar final thesis presenteren en daarmee haar studie aan de Kenyatta University in Nairobi afronden. De diplomering is een groots gebeuren in Kenia. Martha was er al dagen mee bezig en vrijdag was het dan zover dat ze ook daadwerkelijk haar bachelordiploma in ontvangst mocht nemen.


Huruma MEVA heeft Martha vanaf de 2e klas van de highschool kunnen sponsoren. Er was geen enkele mogelijkheid voor haar ouders om het schoolgeld te kunnen betalen voor Martha. Nadat ze al van een hele goede school was weggestuurd omdat er een groot bedrag aan schoolgeld niet betaald was, kwam Martha op de school waar een aantal van onze studenten zat. Tosh vertelde aan ons dat Martha de beste student op school was maar altijd problemen had omdat ze geen schoolgeld kon betalen. Het was een kwestie van tijd dat ze ook van deze school gestuurd zou worden.


Na overleg met de school, heeft Huruma MEVA besloten om Martha te ondersteunen. En Martha beloonde haarzelf, haar ouders en ons met hele goede resultaten. Ze kreeg een beurs en kon naar de universiteit. Zij, haar zusje en haar ouders probeerden zoveel mogelijk zelf te betalen en Huruma MEVA zorgde voor de aanvulling zodat Martha door kon studeren.


Haar diploma is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen Martha, haar zus, haar ouders en Huruma MEVA. We zijn ontzettend trots op en met Martha!


Ondertussen is ze al een paar maanden voor Huruma MEVA aan het werk in het project Fashion en Design in de sloppenwijk van Ngong. Op deze manier kunnen we verder samenwerken aan een betere toekomst van kinderen in Kenia. Dat doet een druppel op de gloeiende plaat; het wordt een kring van een steen die in de vijver wordt gegooid.

diplomering martha