Get Adobe Flash player

Artikelen

Actie Bicycle Greijdanus Hardenberg

Van Hardenberg naar Nairobi voor High School kids

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 oktober 2015 kwam het Greijdanus College in Hardenberg in actie voor onze stichting. Een week lang werd er door leerlingen en docenten op spinningsfietsen gefietst om geld in te zamelen voor het highschoolproject. 

 

Op zaterdagmorgen is de bestemming Nairobi bereikt, 6626 kilometer is er door leerlingen en docenten afgelegd. Tijdens de actieweek konden leerlingen en docenten zich laten sponsoren om een uur te fietsen op 1 van de 5 spinningfietsen in de aula van het Greijdanus. Elke dag werd er 10 uur gefietst en van vrijdagmorgen tot zaterdag zelfs 24 uur achter elkaar!

Roelof van Gelder is docent en één van de organisatoren van het project: “In 2013 ben ik met een groep vrijwilligers in Kenia geweest. We zagen in de sloppenwijken getalenteerde jongeren die geen mogelijkheid hebben op vervolgonderwijs omdat de financiële middelen ontbreken. Daarom wilden we voor hen een sponsoractie organiseren. Mede dankzij de geweldige inzet van docenten en leerlingen hebben we een mooi bedrag ingezameld voor het highschool-project van Huruma MEVA.”

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er, behalve het fietsen, allerlei andere activiteiten georganiseerd. Zo werden er een Fifa 16 toernooi, een verkleedwedstrijd en een creatieve workshop gehouden en werd er buiten een kampvuur gestookt. Alles om maar wakker te blijven en de fietsers aan te moedigen.

Met het prachtige bedrag dat is opgehaald door het Greijdanus, krijgen gemotiveerde tieners in Kenia de kans om naar school te gaan.