Get Adobe Flash player

Voor een menswaardig bestaan

Reis Hendri Veurink en vriend Tonny Plas


Begin april zijn Hendri Veurink (bestuurslid Huruma Meva) en een vriend  (Tonny Plas) op bezoek geweest bij o.a. het Cara Girls Rescue Centre in Kenia. Zij bezoeken Cara om de ontwikkelingen rond het terugplaatsen van meisjes bij hun familie te volgen. Deze terugplaatsing zal met begeleiding van een socialwerker plaats vinden en heeft als doel dat de meisjes hun leven weer kunnen opbouwen.  


Voor de meisjes die in Cara verblijven zijn een aantal laptops beschikbaar. Deze kunnen ingezet worden als leermiddel ter ondersteuning van met name rekenonderwijs (mathematics). De aanwezige computers zijn door Tonny ge-update en voorzien van lesmateriaal voor o.a. mathematics en ook voorzien van Word, Excel en mogelijkheden om te internetten. Op deze manier kunnen de meisjes van Cara hun leerresultaten verbeteren.


Voor meisjes die geen mogelijkheid hebben om  vervolgonderwijs te kunnen volgen, wordt onderwijs aangeboden in een skills lab. Ook dit jaar wordt het lab  gesponsord door Huruma MEVA. Dit jaar doen er tien meisjes mee en leren zij ondernemerschap en vaardigheden op het gebied van naaien, haarknippen, horeca, etc.  In overleg met de mentor van het skills lab is een rapportage en planning in Excel ontwikkeld, waarin bijgehouden kan worden welke lessen worden gegeven en wie de lessen heeft bijgewoond.


Tijdens het verblijf van Hendri en Tonny bracht een van hen ook een bezoek  aan de Bright Star Hill school. Een private school die vijf jaar geleden is gestart door een leraar, meneer Kwaka en zijn vrouw. Meneer Kwaka is (al jarenlang) de medewerker van onze stichting  in Kenia. Het bijzondere aan deze school is dat er ook kinderen toegelaten worden uit gezinnen die geen geld hebben voor goed onderwijs, dit met ondersteuning van Huruma MEVA.


Tonny: “We hebben een fantastische reis gehad die ontzettend veel indruk op ons heeft gemaakt. We vonden het indrukwekkend om te zien hoe kinderen uit ellendige en kansarme situaties worden gehaald en met liefde, zorg en goed onderwijs worden geholpen om weer een menswaardig bestaan te kunnen leiden. We hebben de prachtige projecten die Huruma MEVA sponsort mogen aanschouwen. Elke euro komt direct terecht bij de kinderen die dit heel hard nodig hebben. Het was mooi om dit met eigen ogen te kunnen zien en de dankbaarheid en blijdschap van de kinderen te ervaren”.