Get Adobe Flash player

Bezoek aan Cara Ierland

 

Sinds 2010 werken Huruma MEVA en Cara regelmatig samen en ondersteunt Huruma MEVA projecten van Cara. Het bestuur van het Cara Girls-rescue-centre en het skillslab bestaat uit een organisatie in Ierland. Drijvende krachten achter deze organisatie zijn Paddy o’Connor en Roisin Kelly. Zowel Cara als Huruma MEVA werken vanuit het principe dat kinderen tijdelijk geholpen worden waarna de familie of de gemeenschap deze zorgtaak weer overneemt. Dat geldt zowel voor onze ondersteuning in het Girls- rescue-centre als het skillslab.


Omdat wij als partners samenwerken, is het goed om regelmatig overleg te hebben. Ina Nieland en Anneke Lubbers zijn begin april naar Ierland geweest om over de missie en visie van beide organisaties te praten. Passen deze nog bij elkaar? Wat is er nodig om het werk met de kwetsbare groep meisjes goed te kunnen uitvoeren? Welke professionele medewerkers zijn nodig om deze meisjes te begeleiden? Dat zijn vragen die beantwoordt moeten worden.


Het werden twee lange dagen van vergaderen. Twee mooie dagen in Ierland, met partners met dezelfde passie om deze meisjes een goede toekomst te geven. De visie op de werkwijze is verkend en met elkaar gedeeld. Cara Ierland gaat deze met Cara Kenia bespreken. In juni zal Cara Ierland een besluit nemen en dit met haar partners delen.


De afspraak is gemaakt om deze ontmoetingen jaarlijks plaats te laten vinden zodat we elkaar kunnen versterken in het werk.

cara ierland