Get Adobe Flash player

Sponsors/ vrijwilligers aan het woord

Graag willen wij jullie kennis laten maken met Ineke en Ben Haneveld, die al een aantal jaren onze stichting ondersteunen. Aan hen hebben we gevraagd wat meer over zich zelf te vertellen, wat zij binnen de stichting doen en hoe zij ooit bij de stichting betrokken zijn geraakt.

"Ben en ik wonen in Harderwijk, zijn resp. 60 en 58 jaar en leiden een druk werkzaam en sociaal leven. Ben leidt een farmaceutisch bedrijf en ik werk met dementerende ouderen. Ook pas ik wekelijks op en zorg ik voor mijn dementerende moeder en tante.

Ben is vaak in Canada, mijn geboorteland, omdat daar de hoofdvestiging van het bedrijf is. Onze 3 kinderen wonen al lang niet meer thuis. De 2 oudste dochters zijn getrouwd en onze zoon woont samen. Wij zijn de trotse opa en oma van 5 kleinkinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar, 3 jongens en 2
meisjes.

In onze vrije tijd wandelen we graag. Ook fietsen, skien en golfen behoren tot onze favorieten maar vaak ontbreekt de tijd. Samen koken wij graag uitgebreid voor onze familie en uitgebreide vriendenkring. De vakanties brachten wij altijd door met onze caravan aan de Millstatter See in Oostenrijk. Sinds kort is de caravan weg omdat wij een heel leuk, klein vakantiehuisje hebben gekocht aan het Lac du Causse in Frankrijk.

Ik ben met Huruma MEVA in contact gekomen doordat de moeder van Ina, die tegenover ons woont, een paar jaar geleden speculaas kwam verkopen aan de deur voor de stichting. Zij heeft mij toen het een en ander vertelt en ik ben op internet gaan lezen. Ik was gelijk enthousiast.

Wij zijn Huruma MEVA gaan steunen om diverse redenen:

  • Een ontzettend enthousiaste club mensen die heel betrokken is.
  • Een kleine stichting waar de lijntjes korter zijn en je het idee hebt dat je geld beter op zijn plek komt en niet een groot gedeelte bij overhead.
  • Wij willen iets doen voor onze medemens en tijd ontbreekt nu nog vandaar dat wij donateurs Zijn geworden.

Wij ondersteunen het Highschool Project zodat de jongelui daar kunnen studeren en een betere toekomst krijgen waar zijzelf ook voor moeten werken en later de samenleving weer mee kunnen dienen. Vanuit de stichting wordt dat ook gepromoot heb ik begrepen, ze krijgen een solarlamp om als het donker is toch te kunnen studeren in bruikleen en moeten daar later iets voor terug betalen, een soort studiefinanciering.

Nu steunen wij de stichting alleen nog maar geldelijk maar we hopen dat als wij met pensioen zijn wij meer tijd krijgen om de stichting op andere manieren te helpen.