Get Adobe Flash player

Huruma MEVA het land in

Op onze site en in onze nieuwsbrief leest u meestal de verhalen over onze projecten in Kenia en in Nigeria, maar ook in Nederland zitten we niet stil. Het werk in Kenia en Nigeria kan alleen gedaan worden met de steun van alle vrijwilligers en donateurs in Nederland. Gedurende het jaar organiseren we diverse activiteiten om Huruma MEVA naamsbekendheid te geven en geld in te zamelen voor alle projecten in Kenia en Nigeria.

In Putten gaat er geen voorjaars-, zomer- of kerstmarkt voorbij zonder dat Huruma MEVA met haar inmiddels beroemde kraam met sieraden, in het dorp te vinden is. Met kerst verkopen we hele mooie kerststukken gemaakt door vrijwilligers waar mensen speciaal voor naar onze kraam komen.

Ook op andere markten in onder andere Elburg, Enschede en Hattem staat Huruma MEVA geregeld met een kraam vol kleurrijke sieraden die o.a. gemaakt zijn bij Kazuri beads. Deze sieraden kopen we gedeeltelijk in tijdens onze reis in Kenia waardoor we een project voor vrouwen in Kenia ondersteunen. Bij de verkoop op onze kraam in Nederland wordt de opbrengst vervolgens gebruikt voor de projecten van Huruma MEVA. Dubbele winst!

Naast de verkoop van de kraam geven we voorlichtingen in kerken en op scholen waarbij Huruma MEVA bijdraagt aan de bewustwording van de bevoorrechte positie die wij in Nederland hebben. Vanuit die positie kunnen we ook anderen helpen. Vaak is deze voorlichting onderdeel van een actie waarbij we de collecte ontvangen in diverse kerken.

In Enschede is er afgelopen september binnen de Gereformeerde kerk Noord een project gestart met de naam Samenbindend Verbinden. Dit gemeenteproject in deze kerk heeft als doel samen de handen ineen te slaan en je verbonden te voelen met je naasten, samenbinden en samen uitdelen. Dit project is gestart met een Sing-in waarin een groep jongeren na een intensieve voorbereiding samen een geweldig optreden heeft gegeven. Het was een avond vol muziek- en zangprestatie. Er was enthousiasme bij het publiek, een warme sfeer en ruimte om verhalen te vertellen over de projecten in Kenia. Inmiddels zijn er brei- en haakochtenden in deze kerk van start gegaan waarbij mensen sokken, mutsen, sjaals en babykleding breien en haken voor de kinderen in Kenia.


Flessenbonnen verzamelen, sparen door middel van het zendingsbusje en specifieke acties zijn een een greep uit de acties van en voor Huruma MEVA met als doel bewustwording van de situatie van de kinderen in Afrika en geld inzamelen. Zonder geld kunnen wij de kinderen in Afrika niet helpen en door de acties en de bewustwording is het: Met Elkaar voor Afrika!

Naast de diverse acties kunt u bij ons ook altijd oude mobieltjes en cartridges inleveren. Meedoen? Uw hulp is erg welkom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.